POTASFERT

Garanti Edilen İçerik  
Suda Çözünür Potasyum oksit (K2O) %30
pH 10.2
Yoğunluk 1.2
Ambalaj tipi 1L 5L 20L
Category: Tag:

Açıklama

“SIRADAN POTASYUMLARI UNUTUN…”

POTASFERT, potasyum bikarbonat kaynaklı sıvı potasyum gübresidir. Özel dolgu maddeleri kullanılarak hazırlanmıştır. Kullanımında ilgili kültür bitkisinde stres yapmaz. Bitkiler tarafından alım hızı yüksektir: özellikle meyve kalitesini, şeker miktarını, renklenmeyi, olgunluğu, sıkılığı ve raf ömrünü arttırır. Bitki tarafından potasyum alımının güç olduğu stres koşullarında (ekstrem iklim koşulları, tuzluluk, kuraklık vb.) ve mikroorganizmalar tarafından meydana gelebilecek hasarlara karşı bitkinin doğal savunma mekanizmasını güçlendirmek için POTASFERT kullanımı önerilir. Potasyum bitkide olgunlaşmayı sağlayan enzimatik reaksiyonun aşlamasından direkt olarak sorumludur. Ürün kükürt içermemektedir.

 

Kültür Amaç Yapraktan Damlamadan
Her kültürde Potasyum  ihtiyacını karşılamak

 

200-400cc/100lt 400-500cc/da
Narenciye Meyve iriliği ve renklenmede artış Meyve iriliğini aldığı dönemde  200-300cc/100lt 400-500cc/da
Yumuşak çekirdekli meyveler Renklenmede ve meyve iriliğinde artış sağlamak 2 ile 3 uygulama 300-400cc/100lt 400-500cc/da
Sert çekirdekli meyveler Renklenmede ve meyve iriliğinde artış sağlamak Meyve tutumundan hasata kadar 2 ile 3 uygulama

150-300cc/100lt

2-3lt/da
Bağcılık Şıradaki asit içeriğini azaltmak, potasyum ihtiyacını karşılamak Tane tutumu sonrası 2 ile 3 uygulama 300-400cc/100lt 3-4lt/da
Patates Mavi ve siyah lekelenmeye karşı hassaslığı azaltmak, yumru iriliği ve ağırlığında artış sağlamak Yumru kök başlangıcında ve çiçeklenmeden sonra 2 defa 200-300cc/100lt  
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, çilek, soğan, lahana vb.) Meyve iriliği dayanım ve renklenmede artış sağlamak Meyve tutumundan hasata kadar 200-300cc/100lt 15 günde bir 1-2lt/da
Ayçiçeği, tahıllar, mısır, şeker pancarı vb. Potasyum ihtiyacını karşılamak Yeterli yaprak büyüklüğüne ulaşınca 1 ile 2 defa 300-400cc/da