Açıklama
CALFERT yüksek oranda kalsiyum ve bor elementlerini bünyesinde bulunduran spesifik bir üründür. Kalsiyum bitkiler tarafından taşınması en zor olan elementlerden birisidir. Bor aynı zamanda kalsiyumun taşınması ve yerleştirilmesinde görev alır. Dokularında yeterli kalsiyuma sahip olmayan meyveler, depolama sürecinde de fizyolojik bozukluklara ve çürüme meydana getiren funguslara karşı hassas olurlar bitki dokularının sertleşip güçlenmesinde temel görevi üstlenir. Bu özelliği ile bitki dokularını ve meyveleri korur. Damlamadan ve yapraktan güvenle kullanılabilir. Ayrıca diğer ilaç ve gübrelerle karışıma uygundur.
Kültür | Amaç | Yapraktan | Damlamadan |
Her kültürde | Kalsiyum ve bor ihtiyacını karşılamak | 200-400cc/100lt | 1.5-2lt/da |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, çilek, soğan, lahana vb.) | Çiçeklenme, meyve oluşumu ve bor ihtiyacını karşılamak | Meyveler oluştuktan hasata kadar 2-8 defa 200-300cc/100lt | 1 hafta ara ile
1.5-2lt/da |
Yumuşak çekirdekli meyveler | Meyve sertliği, çiçek kalitesi, meyve dayanıklılığı | Kırmızı tomurcuk döneminden hasata kadar 2-5 defa 150-300cc/100lt | 2lt/da |
Sert çekirdekli meyveler | Çiçek kalitesi, meyve sertliği, fizyolojik depo hastalıklarını önlemek | Meyve oluşumundan hasata kadar 150-300cc/100lt | 2lt/da |
Bağcılık | Çiçek açma, meyve oluşumu | Çiçeklenme başlangıcı ve hasat öncesi 2 defa 200-300cc/100lt | 2lt/da |
Muz | Meyve şekil bozukluğunu engelleme, ikiz üçüz meyve oluşumunu engelleme | Üretim sezonu boyunca | 2lt/da |