Nitrofert

Garanti Edilen İçerik  
Toplam Azot (N) %20
Üre Azotu (N) %11
Nitrat Azotu (N) %5
Amonyum Azotu (N) %4
pH 4.8
Yoğunluk 1.20
Ambalaj tipi 1L 5L 20L
Category: Tag:

Açıklama

Özel üretim tekniği sayesinde içeriğindeki azot (N) tamamı suda çözünebilen ve yaprak stomalarından enerji harcamadan geçebilen bir azot kaynağıdır. Klor içermez ve tuz indeksi çok düşüktür. İçeriğinde ki azot kombinasyonu dengeli bir şekilde hazırlandığı için gübreleme suyuna karıştırılabilir. NITROFERT, Bitkide azot noksanlığı nedeniyle meydana gelen büyüme ve gelişme geriliğinin önlenmesi için tavsiye edilir. Bitkinin yeşil aksam gelişimi için önemli bileşenlerini bünyesinde bulunduran NITROFERT 20N bitkinin fotosentez etkinliğini ve kuru madde birikimini artırarak bitki boyunun uzamasını sağlar, bodur gelişimi önler. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini hızlandırır. Yaprak ve meyve dökülmelerinin önüne geçer.

 

Kültür Amaç Yapraktan Damlamadan
Her kültürde Azot  ihtiyacını karşılamak

 

200-300cc/100lt 2-5lt/da
Narenciye Azot ihtiyacını karşılamak Çiçeklenmeden hasata kadar 200-300cc/100lt 2-5lt/da
Yumuşak çekirdekli meyveler Azot ihtiyacını karşılamak Çiçeklenmeden hasata kadar 200-300cc/100lt 2-4cc/da
Sert çekirdekli meyveler Azot ihtiyacını karşılamak Çiçeklenmeden hasata kadar 200-300cc/100lt 2-4lt/da
Bağcılık Azot ihtiyacını karşılamak Vejetatif gelişimi teşvik etmek için 200-300cc/100lt 3-4lt/da
Patates Azot ihtiyacını karşılamak Üretimin her aşamasında

200-300cc/100lt

2-3lt/da
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, çilek, soğan, lahana vb.) Azotun dikimden sonraki 12-14 gün boyunca bitkiye iletilmesi, soğuk dönemde az suyla azotlu gübreleme yapılabilmesi Örtü altı dikim ve çiçeklenme başlangıcı ile 200-300cc/100lt

Açık alanda

200-500cc/100lt

3-5lt/da
Ayçiçeği, tahıllar, mısır, şeker pancarı pamuk vb. Erken ve soğuk dönemlerde azot ihtiyacını hızlı karşılamak, dane verimliliği ve kalitesini artırmak Çıkış sonrası, kardeşlenme başlangıcı ve sapa kalkma dönemi 200-700cc/da