Açıklama
Kalsiyum (Ca) eksikliği bitkinin gelişim sürecinde ve yetiştirme ortamında yeterince kalsiyumun bulunmamasından kaynaklanarak bitki için hayati sorunlar teşkil eden bir durumdur. Bitki bünyesinde kalsiyumun hareketliliği oldukça kısıtlı olduğu için meyvelerde eksiklik sıklıkla görülmektedir. Bunun nedenleri; kalsiyumunun bitki bünyesindeki taşınım problemleri, sulamada meydana gelen sıkıntılar veya potaslı ve azotlu gübrelerin gereğinden fazla kullanımı olarak sıralanabilir. Bu gibi durumlarda meydana gelen acı çürüklük, çiçek burnu çürüklüğü, kök ve meyve içi çürüklükleri gibi direkt verime etki eden olumsuz durumlar görülebilmektedir. Bu gibi olumsuz şartlarda uygun bir sulama programı ile birlikte Perla Cal Plus uygulanması ile bitkinin ihtiyaç duyduğu kalsiyumun optimum şartlarda alımı sağlanmış olur. İçeriğinde bulunan Bor, diğer alternatiflere göre kalsiyumun alımını en kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirmiş olur.
KULLANIM TABLOSU |
||
ÜRÜNLER | DOZAJ (YAPRAKTAN) | UYGULAMA DÖNEMİ |
Açık tarla sebzeleri | 200-250 /100Lt. |
Her türlü ürün grubunda kalsiyumun depo organlara taşınım süresi hesaba katılarak çiçeklenmeden önce ilk uygulamanın yapılıp, 2inci uygulamanın çiçeklenme sonrası 3üncü uygulamanın hasat öncesinde yapılması tavsiye edilir. Kalsiyum eksikliği görülen durumlarda dozaj ve uygulama sayısı artırılabilir. |
Sera sebzeleri | 200-250 cc/100Lt. | |
Narenciye, meyve ağaçları | 200-250 cc/100Lt. | |
Endüstriyel ürünler, buğday, pamuk, mısır, patates, ayçiçeği | 300-400 cc/100Lt. | |
Bağ, kavun, karpuz, çilek | 250-300 cc/100Lt. | |
Süs bitkileri, kesme çiçekler | 150-200 cc/100Lt. | |
Taban uygulaması: Çiçeklenme öncesinden hasat dönemine kadar 1.5-2 Lt./Da. 1-2 uygulama |