Nutrimag

Garanti Edilen İçerik  
Suda Çözünür Magnezyum oksit (MgO) %6
Kükürt trioksit (SO3) %12
pH 5.3
Yoğunluk 1.20
Ambalaj tipi 1L 5L 20L
Category: Tag:

Açıklama

MAGNEZYUM SÜLFAT, Magnezyum bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek sağlıklı ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar. Zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak ya da erken dönemde bu olumsuzluğun önüne geçmek için ideal bir gübredir. Bu yönüyle; bitkinin fotosentez gücü, kuru madde biriktirme kapasitesi, sonuçta verim ve kalite üzerinde belirleyici etkiye sahip bitki besin maddesidir. Yeterli magnezyumu alamayan bitkiler yeterli klorofili üretmezler ve bitkide yeşil renk giderek kaybolur. Bu durumda fotosentez kabiliyeti ortadan kalkar, bitkide büyüme ve gelişme durur. Magnezyum ayrıca bitkinin su kullanım etkinliğini ve fosfor alımını artırır, yapraklara direnç kazandırarak soğuğa ve hastalıklara dayanım sağlar. Kükürt ile de bitkide enzim ve vitaminlerin gelişmesine yardımcı olur. Aynı zamanda meyvelerin olgunlaşmasını ve kaliteli renk yapmasını teşvik eder.

 

Kültür Amaç Yapraktan Damlamadan
Her kültürde Magnezyum ve kükürt ihtiyacını karşılamak 200-250cc/100lt 1-2lt/da
Narenciye Verim kalite ve magnezyum ihtiyacını karşılamak Çiçeklenmeden hasata kadar 2-3 defa   200-300cc/100lt 1-2lt/da
Yumuşak çekirdekli meyveler Erken yaprak dökümüne karşı, magnezyum ihtiyacını karşılamak Çiçeklenmeden hasata kadar magnezyum ihtiyacını gidermek için  200-300cc/100lt 1-2lt/da
Sert çekirdekli meyveler Erken yaprak dökümüne karşı, magnezyum ihtiyacını karşılamak Çiçeklenmeden hasata kadar magnezyum ihtiyacını gidermek için  200-300cc/100lt 1-2lt/da
Bağcılık Yaprak kalitesi, yaprak rengi, fotosentez magnezyum ihtiyacını karşılamak Tam çiçeklenmeye başladığı andan itibaren

2-3defa 1-2lt/da

Patates Erken yaprak bozulmasına karşı, magnezyum ihtiyacını karşılamak Üretimin her aşamasında

200-300cc/100lt

1-2lt/da
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, çilek, soğan, lahana vb.) Yaprak kalitesi, yaprak rengi, fotosentez magnezyum ihtiyacını karşılamak Yaprak hacim kazandığı andan itibaren 1-2 defa 200-250cc/100lt 1-3lt/da
Ayçiçeği, tahıllar, mısır, şeker pancarı pamuk vb. Verim, vitalite, magnezyum ihtiyacını karşılamak 4-6 yaprak dönemi başladığı andan itibaren 1-2 defa 1-3lt/da