Açıklama
NUTRIMAG, zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak ya da erken dönemde bu olumsuzluğun önüne geçmek için ideal bir gübredir. Magnezyum bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek sağlıklı ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar. Bu yönüyle NUTRIMAG, bitkinin fotosentez gücü, kuru madde biriktirme kapasitesi, sonuçta verim ve kalite üzerinde belirleyici etkiye sahip bitki besin maddesidir. Yeterli magnezyumu alamayan bitkiler yeterli klorofili üretmezler ve bitkide yeşil renk giderek kaybolur. Bu durumda fotosentez kabiliyeti ortadan kalkar, bitkide büyüme ve gelişme durur. Magnezyum ayrıca bitkinin su kullanım etkinliğini ve fosfor alımını artırır, yapraklara direnç kazandırarak soğuğa ve hastalıklara dayanım sağlar. Kükürt ile de bitkide enzim ve vitaminlerin gelişmesine yardımcı olur. Aynı zamanda meyvelerin olgunlaşmasını ve kaliteli renk yapmasını teşvik eder.
Kültür | Amaç | Yapraktan | Damlamadan |
Her kültürde | Magnezyum ve kükürt ihtiyacını karşılamak | 200-250cc/100lt | 1-2lt/da |
Narenciye | Verim kalite ve magnezyum ihtiyacını karşılamak | Çiçeklenmeden hasata kadar 2-3 defa 200-300cc/100lt | 1-2lt/da |
Yumuşak çekirdekli meyveler | Erken yaprak dökümüne karşı, magnezyum ihtiyacını karşılamak | Çiçeklenmeden hasata kadar magnezyum ihtiyacını gidermek için 200-300cc/100lt | 1-2lt/da |
Sert çekirdekli meyveler | Erken yaprak dökümüne karşı, magnezyum ihtiyacını karşılamak | Çiçeklenmeden hasata kadar magnezyum ihtiyacını gidermek için 200-300cc/100lt | 1-2lt/da |
Bağcılık | Yaprak kalitesi, yaprak rengi, fotosentez magnezyum ihtiyacını karşılamak | Çiçeklenmeye başladığı andan itibaren
2-3defa 1-2lt/da |
|
Patates | Erken yaprak bozulmasına karşı, magnezyum ihtiyacını karşılamak | Üretimin her aşamasında
200-300cc/100lt |
1-2lt/da |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, çilek, soğan, lahana vb.) | Yaprak kalitesi, yaprak rengi, fotosentez magnezyum ihtiyacını karşılamak | Yaprak hacim kazandığı andan itibaren 1-2 defa 200-250cc/100lt | 1-3lt/da |
Ayçiçeği, tahıllar, mısır, şeker pancarı pamuk vb. | verim, vitalite (canlılık), magnezyum ihtiyacını karşılamak | 4-6 yaprak dönem başladığı andan itibaren 1-2 defa | 1-3lt/da |